Kennel Karvarallin

Karvarallin kennelissä pennut kasvavat lapsiperheen menossa mukana, tottuen kodin ääniin ja pieniin lapsiin. Pennut sosiaalistuvat arjessa mukana ja ne totutetaan päivittäin käsittelyyn. Pennut luovutetaan 7-8-viikkoisina rekisteröityinä, sirutettuina, eläinlääkärin tarkistamina ja 3 kertaa madotettuina. Tärkeintä minulle kasvatustyössäni on se, että jokainen meiltä lähtevä pentu saa juuri sille sopivan kodin. Tärkein asia ei siis ole tulokset ja tittelit, vaikka hieno lisä kasvattajalle ovatkin, vaan se että sekä koira että sen omistaja nauttivat toistensa seurasta ihan arkielämässä! Meillä ollaan vahvasti kotikoirapuolueen kannattajia :) anne.julkunen@hotmail.com Anne/Kennel Karvarallin puh: 050-5936878

lauantai 22. syyskuuta 2012

Tuleva pentutestaus

     

Karvarallin Pastori

Juu siis ens tiistaina on pennuilla pentutestaus, otin sen koirakoulu Korkeavireen kautta. Valitsin pentutestauksen kahdestakin syystä. Suhtaudun itse mielenkiinnolla pentutestaukseen, aiemmalle pentueelle en sitä suorittanut. Toinen syy on muutaman pennunostajan toive ja mä kasvattajana mielelläni vastaan pennunostajan tarpeisiin ja toiveisiin.

Mielenkiinnolla tässä odottelen tiistaita ja mahtaako se tuoda tullessaan yllätyksiä...osa pennuista jaetaan ostajien kesken vasta pentutestauksen jälkeen, osalle on jo omistajat selvillä, omapentu on jo valikoitunut mutta tosiaan tiistaina ratkeaa lopullisesti kuka lähtee mihinkin päin Suomea kohti uutta kotia.

Tässä suora lainaus Koirakoulu Korkeavireen sivuilta:

"Pentutestauksia tehdään yleensä koko pentueelle. Kasvattajan on tällöin helpompi jakaa pennut sopiville ostajille, kun tiedetään mikä pennuista on rohkein, arin, uteliain, toimintakykyisin, taistelutahtoisin, aktiivisin, dominoivin, alistuvin, avoin, kontaktihakuisin, herkin jne.

Testaajan pitää aina olla pennuille täysin tuntematon henkilö, jonka ne näkevät testaustilanteessa ensimmäistä kertaa. Myös testipaikan pitää olla sellainen, missä pennut eivät ole koskaan päässeet käymään, esim. yksi kodin huoneista, johon pennuilta on ollut pääsy aina kielletty. Monet kasvattajat toki tuntevatkin omien pentujensa luonteita, mutta usein testi tuo myös yllätyksiä. Pentu, joka on tutussa ja turvallisessa paikassa rohkea ja rämäpäinen, voikin osoittautua vieraassa paikassa ja vieraiden ihmisten kanssa täysin toimintakyvyttömäksi. 

Pentutesti voidaan tehdä 6-8 viikon ikäisille pennuille, suositeltavinta se on kuitenkin tehdä mahdollisimman lähellä 7-viikon ikää.

Eri koiraharrastuslajeihin sopivat eri luonteiset koirat ja ennen kaikkea erilaisille ihmisille sopii erilaiset koirat. 
Kovan ja temperamenttisen ei kannata ottaa itselleen samaa koiraa minkä hiljainen ja rauhallinen ihminen valitsisi.

Koulutus- ja luonne-eroja on huomattavasti samankin pentueen eri pentujen välillä.

Jotta tulevaisuuden ongelmilta vältyttäisiin, tulee koira valita perheeseen aina oman luonteen ja koiran käyttötarkoituksen mukaan!

Tekemämme testi on Janita Leinosen sovellettu ja muokkaama versio Cambellin testistä, englantilaisten työkoirien testistä, tanskalaisesta pentutestistä ja opaskoirakoulun pentutestistä. Jokainen pentu saa oman kirjallisen testipaperin eri osa-alueista ja tuloksista.

Kasvattaja voi tilata koko pentueen testauksen tai pennun ostaja voi tilata testaamaan muutaman vaihtoehdon, joista ei osaa valita sopivinta pentua itselleen."

Ahnaat pennut syömässä, pentujen ruokahalu on loputon....

Mitä tarvikkeita pentu tarvitsee?

Listasin tähän tärkeimmät tarvikkeet pennun tullessa taloon, näillä pääsee alkuun ja myöhemmin tulee hankkia lisää, esim häkki ym. ja huomioida koiran lääkekaapin sisältö. Mahdollisia harrastusvälineitä, trimmipöytä jossa on parempi kammata kuin lattialla jne....mutta tässä lista jolla pääsee alkuun  ekojen viikkojen ajaksi...

* peti (voi olla esim pahvilaatikko jossa pehmustetta), koira ei arvosta petiään hinnan perusteella
* hihna & panta
* ruoka- ja vesikippo - muista että pennulla on AINA raikasta vettä tarjolla!
* harja ja kampa
* kynsisakset
* vanhoja pyyhkeitä esim. vahinkojen varalle ja tassujen pyyhkimiseen
* leluja
* jauhelihaa ja nappuloita (nappuloita tulee koiran mukana pieni säkki) - ruokintaohjeet annan mukaan.
* puruluita - pennuille sopivia, muista luutkin ovat ruokaa!
* sanomalehtiä - pennun tarpeilla käyntiä varten, ovat kyllä oppineet että herättyään ja syötyään "syöksytään" ulos

Muista, koira tarvitsee rajoja ja rakkautta vaikka on niin vietävän söpö ja voi tulla tunne ettei raaskis millää komentaa....

Jade ja Toivo (Poppaskonsti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti