Kennel Karvarallin

Karvarallin kennelissä pennut kasvavat lapsiperheen menossa mukana, tottuen kodin ääniin ja pieniin lapsiin. Pennut sosiaalistuvat arjessa mukana ja ne totutetaan päivittäin käsittelyyn. Pennut luovutetaan 7-8-viikkoisina rekisteröityinä, sirutettuina, eläinlääkärin tarkistamina ja 3 kertaa madotettuina. Tärkeintä minulle kasvatustyössäni on se, että jokainen meiltä lähtevä pentu saa juuri sille sopivan kodin. Tärkein asia ei siis ole tulokset ja tittelit, vaikka hieno lisä kasvattajalle ovatkin, vaan se että sekä koira että sen omistaja nauttivat toistensa seurasta ihan arkielämässä! Meillä ollaan vahvasti kotikoirapuolueen kannattajia :) anne.julkunen@hotmail.com Anne/Kennel Karvarallin puh: 050-5936878

tiistai 25. syyskuuta 2012

Pentutestaus

Tänään käytiin kaikkien pentujen kanssa Korkeavireen hallilla pentutestuksessa, testaajana toimi koiranomi Noora Haapanen. Pennut testattiin betonilattialla erillisessä huoneessa, saimme katsoa aidan yli mutta olimme hiljaa ja Kati valokuvasi.

Pentutesti ei kuvaa minkälainen pentu on aikuisena, vaan antaa viitteen koiran vahvuuksista ja heikkouksista tässä vaiheessa. Paikka oli pennuille tuntematon, samoin kuin testaaja. Huomasi että pennut olivat eri ympäristössä kuin mihin ovat tottuneet. Mitään suuria yllätyksiä testi ei tuonut tullessaan, sieltä nousi esille potentiaaliset harrastuskoirat ja koirat ovat sijoittuneet aikalailla oikeisiin koteihin. Yksi pentu yllätti vierastamalla betonilattiaa mutta muuten varsin mukava pentu. Testituloksissa pitää muistaa katsoa osa-alueittain eikä laskea kokonaispisteitä.

Tässä lyhyesti testaajan sanoin mielipide pennuista (testilomakkeet saa jokainen pennunostaja mukaansa sekä selvityksen mitä mikäkin osio kuvaa ja tarkoittaa).

Pumpernikkeli Ei liikkunut alustalla, rohkea, aloitti testin jatkamalla unia, helppo koira
Paimenpoika  Perusjätkä, sopiva perhekoira, helposti koulutettavissa
Pompannappi Rauhallisin pennuista mutta ei mikään jännittäjä
Poppaskonsti  Reipas perusjätkä, lähti lelulla vähän taistelamaan, makupaloilla motivoitavissa
Pastori Helppo, koulutettavissa, hyvin samantyyppinen kuin Päällikkö
Peikkotyttö Reipas, kiva riiviö, sopii harrastuskoiraksi
Paspartuu Kiva riiviö, potentiaalia harrastuskoiraksi korkeammallekkin tasolle, hyvin koulutettavissa
Päällikkö Helppo perusjätkä, potentiaalia harrastuskentille

Päällikkö

Paspartuu

Paspartuu

Paspartuu

Paspartuu

Peikkotyttö

Peikkotyttö

Peikkotyttö

Pastori

Poppaskonsti

Pompannappi


Paimepoika

Pompannappi

Pumpernikkeli

Pumpernikkeli

Pumpernikkeli

Pumpernikkeli

Päällikkö

Poppaskonsti

Peikkotytöllä on kiire kotiin syömään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti